Ce ii asteapta oare pe copiii – repetarea anului scolar?

Stim cu totii ca avem o perioada grea. Virusul ne-a pus la mare incercare.

Si totusi trebuie sa trecem cu bine si de asta!

Dar ce ne facem cu copiii nostri, cei care trebuie sa sustina examenul de BAC sau evaluarea nationala, intrarea la facultate sau la liceu? Informatii neclare insa, pana in acest moment. Sunt oare in situatia de a repeta anul scolar?

Ce ne spun autoritatile, cel putin pentru moment:

In contextul CORONAVIRUS in Romania, vicepremierul Raluca Turcan a vorbit, luni, despre situaţia în care se află, în prezent, şcolile din România.

Ea a dezvăluit că autorităţile iau în calcul repetarea anului scolar 2019-2020!

„Toate scenariile sunt posibile, nu există o țară unde să nu fie luate în considerare toate scenariile. Sunt 3 cazuri posibile, din perspectiva mea.

Unul ar fi că anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum a fost prevăzut, dar e un scenariu destul de greu de atins pentru că deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată.

Al doilea ar fi amânarea evaluărilor.

Al treilea ar fi cel al repetării anului, dar vom vedea, e foarte dificil acum să spunem care e soluția. Preferăm să urmărim în fiecare zi cum se predă copiilor prin metodă online.

Raluca Turcan a precizat că a solicitat o analiză din partea Ministerului Educaţiei cu privire la modul de desfăşurare a educaţiei online şi în baza programelor speciale create în parteneriat cu TVR.

Am solicitat o analiză din partea Ministerului Educaţiei, tocmai pentru a vedea cum se desfăşoară educaţia online şi în baza programelor speciale create în parteneriat cu TVR pe educaţia copiilor. Plecăm de la principiul că nicio evaluare nu poate să fie în afara materiei predate. Dacă efectele predării online vom vedea că ating toate segmentele sociale, pentru că România are şi segmente extrem de vulnerabile, unde accesul la internet este îngrădit, unde inclusiv accesul la televiziune este deficitar, vom vedea în funcţie de aceste evaluări cum vom proceda cu anul şcolar”, a mai spus vicepremierul

Postați comentarii