Ce pași să urmezi pentru a avea grijă de sănătatea dinților tăi?

Sănătatea dinților tăi nu este importantă doar pentru că local este neplăcut să ai probleme, ci pentru că pe lângă aspectul neplăcut, respirația urât mirositoare și dureri, problemele dentare grave duc la afecțiuni în tot organismul. De aceea trebuie să acordăm mare atenție îngrijirii corecte a dinților, de la curățarea lor, pe care o faci acasă, la tratamentele și procedurile pe care le faci la cabinetul stomatologic.

Cum să îți cureți corect dinții la tine acasă?

Igiena dentară trebuie respectată și făcută cu mare atenție pentru a te bucura de dinții tăi naturali și sănătoși pentru cât mai mult timp. Periajul dinților trebuie făcut de cel puțin 2 ori pe zi, dimineața și seara. Acesta se face riguros și fie că folosești o periuță electrică sau una manuală, este de preferat să alegi o periuță cu perii moi și să periezi pe suprafața dinților, pe spatele lor și pe zona pe care muști. De asemenea, estte necesar să folosești și ața dentară sau periuțe interdentare pentru a curăța spațiul dintre dinți, unde riști să se strângă bacterii și să apară foarte ușor cariile. Totodată, apa de gură este și ea importantă deoarece aceasta dezinfectează și igienizează întreaga cavitate bucală. De câțiva ani încoace, este foarte în trend să ai acasă și un duș bucal. Acesta funcționează cu apă sub presiune și are capacitatea de a curăța în profunzime atât suprafața dinților cât și spațiile dintre dinți. O igienă efectuată corect te poate scuti de vizite neplăcute la dentist.

Ce tratamente poți urma la cabinetul stomatologic?

Chiar dacă ai sau nu probleme cu dinții este indicat ca o dată la 6 luni să ajungi la un cabinet stomatologic. Astfel poți să previi tratamente dificile și costisitoare. În cadrul acestor controale de rutină poți să beneficiezi de un periaj profesional sau un detartraj, ceea ce ajută în prevenirea apariției cariilor. Dacă totuși ajungi să ai o carie, este bine să o repari înainte să ajungă la rădăcina dintelui, caz în care se cere devitalizare dintelui și ulterior acesta se poate înnegri. Implanturile dentare, purtarea unui aparat dentar, aplicarea de fațete dentare și coronițe sunt proceduri pentru repararea dinților și pentru a te ajuta să ai un zambet frumos și strălucitor. În plus, orice nelămurire ai avea în legătură cu procedurile recomandate și potrivite pentru dinții tăi, discuția cu medicul stomatolog te poate ajuta să iei cele mai bune decizii.

Postați comentarii