Un final de an marcat de succes pentru AROBS Transilvania Software

Finalul de an este o perioadă propice pentru a analiza deopotrivă reușitele, dar și provocările care au marcat mediul economic și afacerile din România din ultimele luni. Incertitudinea din planul social a lăsat amprente asupra modului în care oamenii se raportează la activitățile vieții de zi cu zi, simțind tot mai mult nevoia de digitalizare, chiar și pentru cele mai banale acțiuni, precum achitarea cumpărăturilor. Astfel, companiile de software development au primit misiunea de a oferi soluții digitale eficiente, menite să simplifice atât modul de desfășurare a activităților de business, dar și a celor cotidiene. Însă, odată cu creșterea cerințelor și a așteptărilor pieței, succesul nu a ezitat să apară, pentru multe dintre companiile de IT outsourcing din România. 

Una dintre marile companii care s-a bucurat de un real succes în anul 2021 este AROBS Transilvania Software, care nu doar că s-a listat pe piața AeRO, dar a reușit să scrie istorie la Bursa de Valori București, obținând recordul pentru cel mai mare plasament privat. Listarea la bursă a companiei AROBS a reprezentat încununarea realizărilor dobândite în cei peste 23 de ani de experiență, de când compania oferă servicii software bazate pe o vastă expertiză, la nivel mondial. 

Pașii spre listarea la Bursa de Valori București

Demersul de listare la bursă a companiei AROBS a început pe data de 15 octombrie 2021, printr-un plasament privat de acțiuni, care a atras o valoare totală de 74.2 milioane de lei de la investitori, devenind astfel cel mai mare plasament privat din istoria AeRO. Conform datelor financiare, în cadrul acestui plasament au fost vândute un total de 54.697.494 de acțiuni, la o valoare de 1,357 lei pe acțiune. Mai mult decât atât, în cadrul companiei a fost implementat un program de tipul Stock Option Plan, prin care 8,8% din acționariat este distribuit către fiecare angajat al companiei. 

La scurt timp după plasamentul privat, mai exact în data de 6 decembrie 2021, compania AROBS a debutat oficial pe piața AeRO de la Bursa de Valori București. Imediat după debut, indicii bursieri au crescut spectaculos iar compania AROBS a înregistrat un nou record – cel mai mare rulaj de la BVB, unde valoarea tranzacțiilor cu titlul AROBS s-au ridicat la 15.05 milioane de lei. În prezent, acțiunile pot fi tranzacționate pe piața AeRO, sub simbolul de tranzacționare AROBS. 

AROBS Transilvania Software 

AROBS este o companie înființată la Cluj-Napoca, în anul 1998, care în cei peste 23 de ani de experiență și-a extins activitatea pe plan internațional, în mai multe țări Europa, Asia și America de Nord. Compania este specializată în furnizarea de servicii software la un nivel înalt de calitate, bazat pe o vastă expertiză dobândită în urma numeroaselor proiecte de mare anvergură. Printre cele mai cunoscute soluții oferite de AROBS se remarcă cele din sfera automotive, IoT, travel technology, management de flotă, enterprise solutions, Fintech și life sciences. Una dintre cele mai noi soluții dezvoltate de AROBS este MonePOS, un dispozitiv mobil care permite încasarea plăților digitale – contactless și paperless.

Postați comentarii