Viitorul plăților digitale. Cât de aproape suntem de o societate fără bani cash?

Dacă până nu de mult faptul că nu aveam la dispoziție bani cash ne îngrijora și ne limita posibilitățile de cumpărare, în prezent acest lucru nu mai este deloc valabil. Dezvoltarea soluțiilor tehnologice de plăți digitale ne permite acum să achiziționăm orice, de oriunde, fără a fi nevoie să ne raportăm la banii cash de care dispunem. Nu ne referim doar la marile întreprinderi sau magazine, ci chiar și multe dintre afacerile locale sau micii întreprinzători au la dispoziție un mPOS mobil care le oferă clienților oportunitatea de a-și plăti cumpărăturile cu cardul contactless. 

Ultimii doi ani au adus schimbări radicale în comportamentul consumatorilor, mai ales în ceea ce privește modalitățile de plată. Siguranța și igiena au fost două dintre aspectele care au condus la adoptarea accelerată a modalităților de plată cu cardul contactless. Mai mult decât atât, pentru a evita spațiile aglomerate, oamenii și-au îndreptat atenția spre afacerile mai mici și spre producătorii locali, care au fost nevoite să răspundă nevoii clienților de a efectua plata fără contact.  

Clienții aleg plățile digitale 

Reticența de implementare a dispozitivelor care încasează plăți digitale nu își mai are locul în nici o afacere, deoarece tot mai mulți oameni aleg să achite orice cu cardul contactless. Rata mare de creștere din ultimii ani ne-a demonstrat că dispozitivele care încasează plățile digitale nu mai sunt o oportunitate, ci o necesitate. Multe dintre statele dezvoltate, precum Suedia, au luat deja în calcul trecerea, în totalitate, la bani digitali. Cashless society pare să devină un trend inevitabil, tot mai puternic resimțit în multe dintre statele avansate din punct de vedere tehnologic. 

Ce avantaje ne aduce preponderența plăților digitale?

În primul rând, este important să menționăm siguranța pe care ne-o oferă deținerea banilor într-un cont bancar. Prin această modalitate este eliminat riscul pierderilor sau erorilor cauzate de manipularea banilor cash. Banii noștri sunt permanent în siguranță, iar posibilitatea de achita și de a încasa orice digital ne oferă accesibilitate și transparență crescută în ceea ce privește gestionarea cheltuielilor și a veniturilor. Așadar, digitalizarea procesului de plată este un avantaj atât pentru clienți, cât și pentru comercianți. 

La nivel macroeconomic, această schimbare ar produce efecte majore pentru afaceri și pentru administrația publică. Dacă vorbim despre o societate fără cash, principalul avantaj este reprezentat de eliminarea cheltuielilor de producere a monedelor și bancnotelor. Pentru afaceri, trecerea în totalitate la plăți digitale ar putea reprezenta un adevărat impuls de eficiență, datorată disponibilității și transferului rapid de bani din orice colț al lumii. 

MonePOS by AROBS

MonePOS by AROBS este un dispozitiv mobil de mici dimensiuni care permite comercianților să încaseze plăți contactless indiferent de locație. Mai mult decât atât, cu MonePOS ai acces la bani chiar a doua zi de la încasare. Acest mPOS este fiabil și ușor de folosit, special conceput pentru a se plia pe nevoile oricărui comerciant. 

O societate mai curată 

Conservarea mediului înconjurător reprezintă una dintre preocupările majore la nivel mondial, motiv pentru care fiecare afacere și fiecare individ are responsabilitatea de a contribui la inițiativele care conduc la un mediu mai curat. Pentru a evita consumul excesiv de hârtie necesar pentru tipărirea bonurilor, MonePOS by AROBS a fost special conceput cu funcționalitatea paperless – bonurile sunt generate în format digital, iar accesarea lor se face prin simpla scanare a unui cod QR. Acest lucru reprezintă un avantaj pentru client, care poate păstra bonul digital în memoria telefonului mobil oricât își dorește.

Dacă vrei să digitalizezi și să simplifici procesul de încasare a plăților din cadrul afacerii tale, MonePOS by AROBS îți stă la dispoziție! 

Postați comentarii