Ce presupune planul de tratament dintr-un cabinet oftalmologic?

In contextul in care oamenii au inceput sa isi petreaca tot mai multe ore in fata ecranelor, ochii devin tot mai expusi si sensibili la lumina gadgeturilor. Astfel, mersul la un cabinet oftalmologic pentru efectuarea unui consult periodic la ochi este necesar pentru mentinerea unei sanatati generale la nivelul olfactiv. Exista mai multe proceduri prin care se poate corecta vederea in cazul in care pacientul intampina probleme pe care le vom discuta in randurile urmatoare.

Ce proceduri se efectueaza intr-un cabinet oftalmologic?

cabinet oftalmologic

In cazul pacientilor care lucreaza foarte mult in fata ecranelor, exista riscul ca vederea sa fie afectata intr-un mare procent. Fie ca vorbim despre statul in fata telefonului, a laptopului sau a televizorului, majoritatea pacientilor care sufera de miopie, hipermetropie sau astigmatism, apleaza la corectia vederii prin intermediul laserului. Simptomele sunt de natura tulburarii vederii in mod usor sau moderat, iar dupa interventia cu laserul, acestia si-au recapatat vederea cu aproximativ 70% renuntand chiar si la ocherii de vedere si la lentile.

In timp, munca in fata ecranelor creste riscul aparitiei afectiunilor la nivelul ochilor. Astfel, grija pentru sanatatea ochilor trebuie sa o aiba fiecare pacient. Mersul la un cabinet oftalmologic in mod periodic este esential intrucat in cazul agravarii unei probleme, medicul va putea sa supravegheze evolutia starii de sanatate a pacientului.

Ce nu stiai despre ochiul uman?

Majoritatea dintre noi nu le acordam atentia necesara ochilor, acordand atentie doar in momentul in care apar probleme la nivelul vederii. Personalul medical dintr-un cabinet oftalmologic este singurul in masura pentru evaluarea starii de sanatate, iar produsele recomandate pe internet nu trebuie luate fara a consulta in prealabil medicul specialist.

Pe masura ce imbatranim, organismul si simturile pe care le avem se deterioreaza, iar grija pentru noi trebuie sa fie pe primul loc. Conform unui studiu, aproximativ 1 din 3 persoane aflate la varsta pensionarii sufera de un tip de reducere a vederii sau chiar cu diverse afectiuni. Consultul din cadrul unui cabinet oftalmologic este important intrucat medicul specialist va evalua starea de sanatate a pacientului, simptomele si va propune planul de tratament necesar in functie de afectiunea identificata. Pentru pacientii din Bucuresti, echipa din cadrul Grupului Medical Romgermed va astepta pentru un plan de tratament complet!

Postați comentarii