Ce trebuie sa stii atunci cand iti construiesti o casa
Construirea unei case este un eveniment unic pentru majoritatea oamenilor si o afacere costisitoare. Calitatea constructiei, prin urmare, este de o importanta extrema pentru proprietar, deoarece determina durata de viata a cladirii si costurile pentru intretinere. Oamenii care detin teren intr-o comunitate inchisa au posibilitatea de a construi casa printr-o firma care se ocupa de constructii case sau pe cont propriu.
Aprobari
Inainte sa incepeti procesul de constructie, asigurati-va ca aveti toate aprobarile referitoare la constructia casei sau cladirii, cum ar fi setul de planuri, certificatul de urbanism pentru a intreprinde constructia casei. De asemenea, confirmati si aspectele financiare, inainte de a merge mai departe cu proiectul.
Buget
Odata ce planul casei este finalizat, bugetul alocat pentru constructia acesteia ar trebui sa fie transmis dezvoltatorului. Acest lucru va determina materialele care vor fi utilizate in timpul constructiei si modificarile structurale care trebuie facute. De asemenea, costul depinde de proiectare structura si selectia materilelor pentru finisaje, cum ar fi pardoseli, accesorii pentru baie, vopsea, intrerupatoare si accesorii electrice si multe altele.
Alegerea subcontractantilor
Majoritatea firmelor de constructii case vor avea echipa lor de subcontractanti, cum ar fi ingineri de calitate, supraveghetori de santier. In cazul in care doresti propriul subcontractant pentru o anumita lucrare, firma care se ocupa de constructia casei ar trebui sa fie informata in prealabil pentru aprobarea lucrarilor si stabilirea preturilor in aceste conditii aparute in cursul executarii lucrarilor.
Costurile cu forta de munca
Costurile privind forta de munca ar trebui discutate inainte de inceperea constructiei. Asigura-te ca firma care se ocupa de constructia casei iti ofera o estimare a modificarilor costurilor cu forta de munca si materialele, astfel incat sa nu fi supus unui soc mare, cand soseste factura finala. Stabileste toate costurile legate de constructie cu mult timp inainte, astfel incat sa nu existe probleme sau dispute cu executantul lucrarii pe parcursul proiectului. Discutia privind siguranta si securitatea muncii este, de asemenea, importanta, pentru a evita eventualele probleme.
Actualizari privind constructia
Asigura-te ca firma care efectuaraza lucrarile te informeaza cu privire la progresul constructiei. De asemenea, in calitate de proprietar, este indicat sa vizitezi santierul din cand in cand, pentru a verifica evolutia locuintei tale astfel incat sa nu existe abateri de la planul de constructie convenit.
Aprobari
Proprietarul va trebui sa finalizeze proiectul impreuna cu arhitectul si sa se coordoneze pentru aprobarile esentiale, cum ar fi planul cladirii, racordurile la energie electrica, apa si canalizare.
Servicii esentiale si amenajare interioara
Informarea constructorului cu privire la planurile tale pentru amenajarile interioare este foarte importanta, deoarece il va ajuta sa pozitioneze apa si sursele de iluminat, in mod corespunzator. Fii prezent in aceste zile importante. De exemplu, ziua pentru amplasarea punctelor electrice, inainte ca firele sa fie rulate sau ziua in care placile sunt fixate. Daca este posibil, roaga arhitectul sa fie in preajma, pentru a ajuta la luarea unor decizii mai bune.
Recomandari
Inainte de a alege un constructor de case, cauta recomandarile clientilor sai cu privire la expertiza lui, in ceea ce priveste proiectarea, procesele, procedurile, utilizarea spatiului si toate specificatiile importante.
Pregatirea actelor pentru receptia lucrarilor
Pentru receptia lucrarilor este obligatoriu sa pregati un dosar cu toate actele necesare pentru inchierea exectiei lucrarilor de constructie, iar daca apelati la o firma specializata in constructii case, ei se pot ocupa de toate aceste demersuri si nu o sa fiti nevoiti sa pierdeti timp cu acest demers.