Turcia sau o vacanță Egipt: ce destinație alegi pentru această vară?

Turcia și Egiptul sunt de câțiva ani cele mai populare destinații de vacanță pentru români. Plajele frumoase, nisipoase și largi din Egipt și Turcia, precum și garanția vremii frumoase, fac aceste destinații turistice atât de populare.

Când este frig și iarnă în România, soarele strălucește mereu în Egipt, motiv pentru care această țară este o destinație aleasă adesea iarna de români, dar și pentru că este printre cea mai ieftină destinație disponibilă atunci când vrei soare și relaxare la malul mării în acea perioadă a anului.

La ce te poți aștepta de la o vacanță Turcia?

O vacanta Turcia merită aleasă în primul rând pentru baza hotelieră diversificată și certitudinea că hotelurile de 5 stele oferă un standard foarte înalt pentru clienții pretențioși. De asemenea, în stațiunile turistice Side, Kusadasi, Didim, Belek sau Antalya poți fi sigură că vei întâlni cele mai frumoase și largi plaje nisipoase din Turcia.

Turcia este renumită pentru diferitele stațiuni turistice și, conform specialiștilor, merită să alegi de cel puțin 5 ori în viață o vacanță aici, pentru a vizita stațiunile Fethiye și Oludeniz de la Marea Egee, apoi pentru a vedea Bodrum, Kusadasi și Belek sau o altă stațiune de pe Riviera turcească.

O vacanță în Turcia, la fel ca și o vacanta Egipt, nu este doar pentru cei care vor să se relaxeze pe plajă sau la piscină. În Turcia ai la dispoziție o mare varietate de excursii opționale: Pammukale, Cappadocia și multe altele.

Și, nu în ultimul rând, merită menționat că, în Turcia, vremea este minunată din aprilie și până în octombrie, așa că ai posibilitatea de a vizita această destinație și în afara sezonului de vârf.

Egipt – o vacanță activă sau relaxare totală la soare

La ce te poți aștepta de la o vacanță în Egipt? În primul rând, la o vreme minunată, căci soarele strălucește aici mereu, indiferent când alegi să vizitezi destinația. De asemenea, poate fi o vacanță ideală pentru cei care își doresc să fie activi, căci există numeroase opțiuni: sporturi nautice, windsurfing, kitesurfing, snorkeling și scufundări. 

Fiecare stațiune din Egipt are atracții diferite. Hurghada, Sharm el Sheikh sau poate Marsa Alam – ce să alegi? Sharm el Sheikh și Hurghada au hoteluri situate aproape de centru și dacă pentru un turist contează apropierea de McDonalds, de supermarketuri, de discoteci, de baruri cu shisha, merită alese aceste hoteluri aproape de centru.

De asemenea, și Egiptul are numeroase opțiuni când vine vorba de excursiile opționale: Luxor, Cairo, excursii cu barca, Abu Simbel și chiar o excursie la Ierusalim.

Postați comentarii