Ce utilaje sunt necesare pentru fiecare construcție?

Niciun șantier de construcții nu poate exista fără utilizarea de mașini de bază, cum ar fi un excavator, basculantă sau malaxor de beton. Află ce va fi necesar în timpul construcției sau renovării generale și ce este mai bine de făcut: cumperi sau închiriezi utilaje de construcție?

Mașini de construcții: cumperi sau închiriezi?

Pentru început merită atenție problemele de bază, adică ceea ce este mai profitabil: cumpărarea sau închirierea utilajelor pentru construcții? Dacă ești implicat în construirea unei case, atunci, desigur, ultima variantă va fi mai benefică. Cu toate acestea, trebuie să îți amintești să planifici bine lucrarea și să nu închiriezi scule construcții sau o betonieră dacă etapa de creare a fundației nu a început încă. Trebuie să plătești pentru fiecare zi în care utilizezi acest echipament .

Și ce se întâmplă dacă abia începi o mică activitate de renovare și construcție și achiziționarea echipamentului necesar este o povară prea mare pentru tine? Se poate dovedi rapid că închirierea aduce mai multe pierderi decât beneficii. Prin urmare, cel mai bine este să verifici ofertele pentru mașinile de construcții second hand, care sunt adesea până la jumătate din preț. La început, este important doar ca acestea să fie funcționale, în timp ce vârsta sau starea lor vizuală sunt de o importanță minoră.

Betoniere și compactoare

În timpul construcției, vor fi necesare și alte utilaje construcții, precum betoniere, a căror sarcină este de a amesteca ciment, apă, pietriș și nisip pentru a obține beton pentru turnarea fundațiilor de bandă, a tavanelor și chiar a pardoselilor.

Betonierele pot avea un mixer în formă de cupă sau tambur. Datorită funcționalității lor, betonierele sunt, de asemenea, împărțite în staționare, portabile și auto, care diferă în ceea ce privește modul de transport. Mașinile staționare sunt utilizate în situații excepționale, în timp ce cele mai frecvente sunt mașinile portabile, care sunt cele mai ușoare și pot fi transportate cu ușurință de la un șantier la altul.

La ce altceva ar trebui să fii atent este capacitatea malaxorului. Cu cât sunt mai mici, cu atât va fi mai ușor să le transportați, deși performanța lor va fi mai mică. 

Pe de altă parte, compactoarele măresc densitatea solului. Acestea pot fi ghidate manual, se pot mișca de sine, merg pe jos și pot fi atașate. Pe șantier, se folosesc de obicei compactoare cu mișcare automată și ghidate manual, deoarece acestea sunt cele mai practice și prețul lor nu este excesiv. Atunci când alegi acest echipament, ar trebui să acorzi atenție, printre altele la greutatea acestuia, frecvența vibrațiilor, adâncimea de compactare, directivitatea și performanța de compactare.

Excavatoare, încărcătoare, buldoexcavatoare

Desigur, cea mai dificilă sarcină va fi alegerea excavatoarelor care sunt proiectate pentru a efectua diverse lucrări de terasament, ceea ce face ca utilizarea lor să fie inevitabilă în timpul construcției. De asemenea, trebuie să știi că excavatoarele pot fi de mai multe feluri.

Ce altceva mai este necesar la șantier? Generator de energie, ciocan de demolare, burghiu, ferăstrău și multe alte echipamente și unelte. 

Postați comentarii