Cum alegi artistul care sa-ti faca primul tatuaj?

Primul tatuaj vine cu o serie de intrebari, frici si nedumeriri. Insa alegerea unui salon si a unui artist poate sa faca diferenta dintre o experienta memorabila si una de groaza. Doar pentru ca un salon de tatuaje e la cativa pasi de tine, asta nu inseamna ca este un salon bun.

Ei bine, aceste frici au contribuit la amanarea a sute de mii de tatuaje. Iar daca vrei cu adevarat sa ai unul, alegerea salonului si a artistului potrivit este primul pas. Bineinteles, dupa ce ai ales design-ul si ti-ai imaginat de sute de ori cum iti va sta cu tatuaj. In acest articol iti voi prezenta lucrurile pe care trebuie sa le stii pentru a alege un salon si un artist potrivit pentru tine!

Cum alegi salonul pentru primul tatuaj?

Deoarece este o activitate care presupune anumite pericole, saloanele de tatuaj trebuie sa respecte anumite legislatii. Artistii trebuie sa fie calificati ca si tatuatori artistici sau tatuatori cosmetici. Insa, pentru ca esti interesat/a de alegerea salonului potrivit, vei da in majoritatea cazurilor de saloane care respecta legea.

Curatenia este extrem de importanta. Tine minte ca un tatuaj inseamna o rana deschisa care se poate infecta. Salonul trebuie sa imaculat. Intr-adevar, mai importanta este dezinfectarea uneltelor (despre care o sa vorbim mai tarziu). Dar asigura-te ca salonul arata si miroase la fel de curat precum un spital. Chiar daca unii artisti sunt mai ieftini, acestia pot face rabat de la anumite criterii care sunt foarte importante in alegerea salonului. Daca igiena este un astfel de criteriu neglijat, atunci nu va sfatuim sa apelati la serviciile salonului respectiv.

De acum poti incepe sa vizitezi diverse saloane de tatuaj si sa observi cum te simti acolo. Cel mai important lucru, dupa tatuajul in sine, este cat de confortabil/a te simti acolo. Intreaba-ti prietenii care au tatuaje la ce saloane au fost. Pana la urma, cine iti poate da un raspuns mai bun decat o persoana pe care o cunosti si care a avut o experienta pozitiva?

De asemenea, citeste recenzii. Un salon bun care se respecta va avea, in principiu, recenzii pozitive. Dar indiferent de modul in care ai aflat de salonul respectiv, fa-i o vizita. Observa daca sunt diplome de practica si daca artistii au uneltele necesare. Mediul online iti poate fi de un real ajutor in acest sens, asa ca poti analiza cu atentie prezenta salonului online, dar si recenziile clientilor anteriori.

Cum alegi artistul potrivit?

Comparativ cu alte situatii, relatia dintre un artist de tatuaje si un client este ceva mai speciala. Nu toti artistii sunt la fel si nu toti sunt potriviti pentru tine. Deci investeste o buna bucata de timp ca sa te asiguri ca artistul este pe placul tau si vei obtine tatuajul perfect.

Sanatatea ta e pe primul loc. Astfel, cand alegi un artist, intreaba-l care e modul lui de lucru. Cum curata si dezinfecteaza zonele de lucru? Ce fel de echipamente foloseste? Sunt acele si manusile de unica folosinta? Chiar daca te potrivesti cu un artist din alte puncte de vedere, daca raspunsurile la aceste intrebari lasa de dorit, mai cauta.

Un alt lucru pe care sa il mai faci este sa te intalnesti cu artistul in avans. Nu toti sunt priceputi la toate tipurile de tatuaje. Unii se pricep mai bine la arta abstracta pe cand altii se pricep mai bine la tatuaje mari si complexe.

Pana la urma, desi tu alegi design-ul, acesta e cel care ti-l va imprima pe piele pentru restul vietii. Uita-te la munca anterioara a acestuia si gandeste-te daca e capabil sa iti faca tatuajul dorit. Poti discuta si cu alte persoane care au frecventat acelasi salon de tatuaje si le poti adresa acestora intrebarile pe care le ai in aceste momente.

Un artist cu o reputatie buna nu este ieftin. Desi gasesti “artisti” care iti pot face tatuajul pentru 30 de lei, probabil e cel mai bine sa ii refuzi. Pana la urma, bolile precum HIV-ul nu sunt o gluma.

De asemenea, trebuie sa te intelegi cu acesta. Iti va da instructiuni despre cum sa ingrijesti tatuajul, iar in anumite situatii neprevazute vrei sa il contactezi pentru sfaturi. Daca nu te simti confortabil/a in prezenta lui si totul pare tensionat, nu te sfii sa alegi alt artist.

Desi in ziua de azi sunt diverse metode de a indeparta un tatuaj nedorit, cel mai bine este sa il nimeresti din prima. Foloseste sfaturile din aceasta postare si investeste cat timp este necesar pentru a alege cel mai potrivit artist de tatuaje pentru tine!

Postați comentarii