Varza murata, bomba de vitamina C utila pentru orgnism

Cand soseste toamna târzie, apar schimbările de temperatură, care au un efect negativ asupra imunității, au declarat nutriționiștii. Ce produse ne ajută și de ce varza murată este mai bună decât citricele, scrie doctorc.ro

Medicii spun că astfel de schimbări de temperatură au un efect negativ asupra sistemului imunitar, așa că trebuie menținut. O modalitate este alimentația adecvată.

Nutriționiștii sunt de acord că vitaminele vor ajuta la întărirea imunității, în primul rând vitamina C.

Deficitul de vitamina C poate reduce imunitatea. În consecință, dacă menținem un nivel ridicat de vitamină, este mai puțin probabil să ne prindă o răceală. Prin urmare, trebuie să consumăm alimente precum fructe de pădure și citrice. Cand vara se termina, proaspete sau dezghețate, sunt foarte bune.

Cea mai mare parte a vitaminei C nu este conținută deloc în citrice, așa cum se crede în mod obișnuit, ci în varză murată și ardei roșu. 

„Mulți oameni cred că citricele sunt campioni în ceea ce privește conținutul de vitamina C, de fapt nu este cazul – mult mai multă vitamina C se găsește în ardeii roșii sau în varza murată. Au de 10 ori mai multă vitamina C decât portocalele. Dacă vă plac portocalele – este grozav, dar dacă o persoană nu poate consuma ceva ce contine o aciditate ridicată sau din anumite motive portocalele nu sunt disponibile, varza murată câștigă”.

Varza murata este si un probiotic natural pentru intestine, deoarece este un produs fermentat, un probiotic pentru mentinerea microflorei intestinale. Ne moduleaza imunitatea prin sistemul digestiv, producerea factorilor imunitari din peretele intestinal.

Citeste si: Smochinele – Fructele ZEILOR, care te protejeaza de bolile oculare si respiratorii

Medicii sfătuiesc să nu se neglijeze beta-carotenul, care se găsește în legumele viu colorate și este bun pentru imunitate. 

Mănâncă legume care conțin beta-caroten, care stimulează sistemul imunitar pentru a produce celule care elimina germenii. Beta-carotenul este o componentă importantă în menținerea sistemului imunitar.

Fructele și legumele roșii, violete, portocalii și galbene îți vor oferi suficient beta – caroten. Rețineți că este mai bine să le consumați crude sau după un tratament termic ușor”, ne sfătuiesc experții.

Postați comentarii