Cum sa alegem blaturile de mobila

BLATURI DE GRANIT
Este unul dintre materialele cele mai utilizate în blaturile de bucătărie. Este o piatră de origine naturală, de mare duritate, rezistență și durabilitate, foarte potrivită pentru blaturi datorită compoziției sale dense și greu poroase. O aveți într-o mare varietate de culori și este ideală pentru bucătăriile cu o estetică atemporală.

BLATURI DE MARMURĂ
Deși este de obicei echivalat cu granitul, deoarece a fost folosit în mod tradițional și în blaturile de bucătărie, adevărul este că prezintă diferențe importante, mai ales din punct de vedere al durității. Marmura este mai puțin densă și mult mai poroasă decât granitul. Este perfect pentru bucătăriile cu o atingere retro, deși există varietăți de tonuri pentru toate tipurile de bucătării.

BLATURI SILESTONE
Acest material compact dezvoltat de firma Cosentino este compus din cuarț natural 94%, responsabil pentru duritatea și rezistența sa mare (garantat timp de 25 de ani). Suprafața sa neporoasă, rezistentă la pete, se potrivește cu o gamă largă de culori și modele – cereale fine, vene, fine sau grosiere.

BLATURI CORIAN
Corian, fabricat de Dupont, a fost pionierul materialelor sintetice compacte din ce în ce mai populare. Marele său avantaj este capacitatea sa de a fi turnat, care permite integrarea chiuvetei în blatul de lucru fără îmbinări vizibile. Din același motiv, nu rezistă bine la temperaturi ridicate.

Descopera gama de blaturi de mobila din HPC de la Protege Parol.

Granitul este o rocă extrem de densă, impermeabilă și greu poroasă de origine naturală , care împiedică pătrunderea lichidelor și petelor pe blat , fără a menționa faptul că este foarte rezistent la temperaturi ridicate.

Granitul poate fi lustruit pentru a arăta la fel de bine ca în prima zi, făcându-l un blat „ pe tot parcursul vieții ” .
Prețul său este, de asemenea, un factor în favoarea sa, deoarece aveți blaturi naționale de granit începând de la 180 EUR / m , deși soiurile importate și mai scumpe pot dubla și tripla acel preț.
În cele din urmă, deși gama de culori este mai limitată decât în ​​cazul produselor sintetice, trebuie să știți că, dincolo de marmorarea tipică, există granite cu desene impresionante, cu vene marcate și în tonuri profunde. Firmele precum Levantina Group au un catalog larg de referințe.

BLATURI DE MARMURĂ
Deși este rezistent la apă, rezistent și îmbătrânește elegant , deoarece este un material nobil, nu este mai puțin adevărat că este un calcar mai puțin dens și mult mai poros decât granitul, care este principalul său dezavantaj :

Grăsimile și substanțele acide, cum ar fi lămâia sau oțetul, pot provoca pete. Cele Tratamentele astuparea sunt o resursa buna pentru a preveni.
Aceste blaturi acceptă diverse lustruri de-a lungul vieții lor utile.
În orice caz, principalul argument pentru marmură – care a revenit la modă – este frumusețea și eleganța pe care i-o conferă venele sale – mai mult sau mai puțin marcate în funcție de varietate – precum și diferitele culori în care o putem găsi.
De fapt, există o mare varietate de marmură și prețul lor depinde de clasă și de originea acesteia. Marmură albă națională este una dintre cele mai ieftine: o ai de la € 150 / m.

Descopera si gama de chiuvete de bucatarie din inox de la Blanco.

Postați comentarii