Cuvă inox și alte recipiente din inox – de ce sunt cele mai recomandate în domeniul medical?

Puține medii industriale sau comerciale trebuie să îndeplinească specificații de performanță atât de exigente precum spitalele, clinicile, farmaciile și alte instituții care oferă îngrijire. Toate aceste unități medicale sunt provocate să mențină standarde de igienă extrem de stricte.

Prin urmare, este necesar să se selecteze produse și echipamente care se conformează cerințelor exigente ale industriei de asistență medicală și care să permită unităților medicale să funcționeze la un nivel optim. 

Din nenumărate motive, factorii de decizie din domeniul sănătății au ales avantajele inerente ale produselor fabricate din oțel inoxidabil.  Produsele din oțel inoxidabil, precum chiuvetele, o cuva inox și spălătoarele din inox, atât din stațiile de spălare cât și din camera pacientului, oferă multiple beneficii funcționale și pentru sănătate. 

Inoxul se vindecă și se repară de la sine în mod continuu

Utilizat pentru o varietate de aplicații industriale, arhitecturale, chimice și de consum de peste o jumătate de secol, inoxul este în esență un oțel cu emisii reduse de carbon, care conține crom. Cromul este cel care oferă oțelului proprietățile sale unice inoxidabile și rezistența la coroziune. Conținutul de crom al oțelului permite formarea pe suprafața oțelului a unei folii de oxid de crom rezistentă la coroziune, aderentă și invizibilă. Dacă este deteriorată mecanic sau chimic, această folie se vindecă de la sine, asigurând prezența oxigenului, chiar și în cantități foarte mici. Acesta este un avantaj semnificativ, având în vedere că alte materiale solide, cum ar fi porțelanul, sunt adesea afectate de micro-fisuri. Aceste fisuri mici, invizibile cu ochiul liber, sunt practic terenuri perfecte de reproducere pentru bacteriile cu încărcare biologică care prosperă în medii umede calde precum chiuvete, spălătoare și suprafețe conexe. Microfisurile nu apar pe suprafața unui spalator inox și pe nicio altă suprafață din oțel inoxidabil care se autovindecă. 

Inoxul asigură cel mai înalt grad de curățenie și igienă

Suprafețele din oțel inoxidabil sunt mult mai igienice și necesită concentrații mai mici de dezinfectant pentru a se asigura respectarea condițiilor maxime de igienă. Acest lucru este deosebit de important în mediile de sănătate care sunt încărcate în compuși chimici precum iod, înălbitor, peroxid, coloranți, țesut uman, sânge și fluide corporale care pot provoca daune pe chiuvete, blaturi, mese, articole de toaletă, precum și pe eventualele piese de mobilier tapițate. De fapt, eficiența agenților de curățare pe oțel inoxidabil este de trei până la patru ori mai mare decât pe polimeri sau aluminiu. Atunci când sunt curățate și întreținute corespunzător, suprafețele din oțel inoxidabil reduc riscurile de boli și infecții. Deoarece suprafețele inoxidabile se curăță cu mare ușurință, inoxul devine alegerea principală pentru mediile care trebuie să respecte condiții de igienă stricte, cum ar fi serviciile alimentare, spitale, clinici și clădiri de cabinete medicale.

Postați comentarii