De ce anticariatele pun accent pe cartile vechi, prin anunturile „cumpar carti vechi”?

Este bine cunoscut ca anticariatele au ca obiect de activitate comertul cu carti vechi, dar acestea si-au dezvoltat si activitatea de achizitii carti, pe care o promoveaza prin intermediul anunturilor de genul „cumpar carti vechi”. Acestea sunt adesea intalnite in mediul online, anticariatele adaptandu-se rapid la schimbarile in ceea ce priveste comportamentul comercial al oamenilor.

O noua modalitate de lecturare este cu ajutorul e-book-urilor, numeroase volume fiind astfel disponibile in varianta virtuala. De aceea, oamenii doresc sa isi recapete spatiul ocupat de numeroasele carti din biblioteca, astfel ca pot alege sa le vanda unor anticariate.

Cu toate ca in aceste anunturi sunt mentionate carti vechi, in realitate, anticariatul CumparCarti.ro cumpara carti indiferent de anul aparitiei, chiar si cele mai recente volume fiind acceptate de anticariatele care se ocupa cu achizitii de carti.

Ce urmareste, de fapt, anticariatul prin „cumpar carti vechi”?

Motivul pentru care anticariatele au apelat la aceste anunturi, promovate preponderent in mediul online, este dorinta acestora de a avea o colectie cat mai numeroasa si mai variata. Dar cumparatorii de carti vechi au si alte obiective in vedere, care sunt definite de aceste anunturi.

Cumparatori de carti vechi | Cumpar carti vechi | CumparCarti.ro

cumpar carti vechi

Astfel, cei care au carti vechi si doresc sa scape de ele, dar printr-un mod care sa nu duca la distrugerea acestora, sunt mai tentati sa raspunda acestui gen de anunturi. Iar unele dintre cartile vechi reprezinta adevarate comori, literare sau istorice, la care anticariatele nu ar avea acces altfel.

Prin urmare, activitatea de achizitii de carti pe care o desfasoara anticariatele poate fi considerata si un tip de vanatoare de comori. Dar avantajul este ca atat anticariatele, cat si vanzatorii acestor carti au de castigat, deoarece in urma unei evaluari corecte, anticariatul recunoaste adevarata valoare pe care o are o carte, oferind in schimbul acesteia pretul corect.

In concluzie, anticariatele isi promoveaza activitatea prin intermediul anunturilor „cumpar carti”, dorinta ascunsa a acestora fiind aceea de a descoperi astfel o carte rara si foarte valoroasa, care poate fi foarte veche sau poate face parte dintr-o editie de colectie, limitata, editie princeps sau cu semnatura autorului.

Postați comentarii