Dispozitive pentru ameliorarea durerilor de spate

Când vine vorba despre ameliorarea durerilor de spate, nu există nicio pastilă magică sau elixir secret pe care să-l bei pentru a-ți rezolva instantaneu durerile. Cu toate acestea, dacă vizionezi suficiente reclame informative este posibil să fi văzut unele dispozitive care pretind a fi un remediu miracol pentru durerile de spate. Funcționează vreunul dintre aceste gadgeturi?

Ce dispozitive există pe piață pentru durerile de spate? 

Înainte de a descoperi ce dispozitive te pot ajuta cu durerile de spate, este important să ne amintim că, pentru cel mai bun tratament, este nevoie să contactezi un medic specialist în coloană vertebrală care îți poate vedea problema și îți poate oferi câteva sfaturi personalizate de tratament. 

De asemenea, trebuie știi că unele dintre aceste articole ajută doar cu anumite tipuri de probleme ale coloanei vertebrale și nu sunt pentru toate tipurile de afecțiuni, mai grave, cum ar fi o stenoză de canal lombar

  • Tampoane de încălzire sau răcire

Poți ajuta la ameliorarea durerilor de spate valorificând puterea căldurii și a gheții. Pachetele calde și reci pot ajuta la prevenirea umflăturilor sau la atragerea de sânge sănătos într-o zonă pentru a lupta împotriva afecțiunilor precum spasmele musculare sau crampele. De asemenea, pot fi de ajutor după tratamente active, cum ar fi exercițiile fizice sau terapia fizică, pentru a ajuta la calmarea unui răspuns inflamator cauzat de activitate.

  • Corectori de postură 

O serie de afecțiuni ale coloanei vertebrale sunt cauzate sau exacerbate de o poziționare necorespunzătoare a coloanei vertebrale, astfel încât un dispozitiv de corectare a posturii poate ajuta la schimbarea modului în care stai pentru a contribui la eliminarea presiunii de pe coloana vertebrală. Aceste dispozitive te ajută să-ți schimbi în mod natural poziționarea coloanei vertebrale, astfel încât stresul să fie distribuit mai uniform pe coloana vertebrală, ceea ce împiedică supraîncărcarea anumitor segmente de stres și reducerea riscului apariției de hernie de disc. Dacă conduci mult, un corector de postură te poate ajuta să previi aplecarea sau cocoșarea în mașină, ceea ce ar putea contribui la durerea coloanei vertebrale.

  • Pernă din spumă cu memorie

Dacă perna este prea groasă sau prea subțire, gâtul poate să nu fie aliniat natural atunci când dormi. O pernă din spumă cu memorie se conturează în funcție de forma capului, asigurându-te că gâtul rămâne într-o poziție ideală față de cap și corp. Ia în considerare schimbarea pernei dacă ai de-a face cu dureri cronice de gât.

Dacă te confrunți des cu dureri de spate, înainte de a apela oricare dintre aceste articole menționate anterior, este important să faci o vizită medicului specialist pentru a depista care este cauza disconforturilor. Abia după ce vei știi cu ce anume te confrunți, ți se vor putea recomanda cele mai eficiente metode de ameliorare a durerii. 

Postați comentarii