Electrostimulare – ajuta la remodelare si este benefica organismului

Detalii despre procedura de electrostimulare

Metoda de electrostimulare este o procedura simpla si sigura in care se aplica microcurenti pe fibrele musculare din zona de tratament pentru a le stimula si a le face sa functioneze. Aceasta stimulare prin electrostimulare creeaza o cerere uriasa de energie musculara. Pentru a satisface aceasta nevoie, muschii folosesc grasimile din mediul inconjurator ca sursa de energie, arzandu-le in acelasi mod in care arde in timpul exercitiilor fizice regulate.

Stimularea electrica este un fel de fitness fizic. Expertii estimeaza ca 45 de minute de stimulare electrica sunt echivalente cu 6-8 ore de gimnastica neintrerupta. Acest lucru face efectul imediat vizibil si uneori chiar dispare la 1-4 cm dupa primul antrenament.

Cum actioneaza aceasta

Procedura de electrostimulare poate fi utilizata ca instrument de antrenament, instrument de slabire sau instrument de infrumusetare. In medicina, aceasta electrostimulare este utilizata pentru a preveni atrofia musculara cauzata de atrofia musculo-scheletica, cum ar fi fracturile, muschii, ligamentele sau deteriorarea tendonului. Stimularea electrica este diferita de TENS (stimularea nervului electric transcutanat).

Stimularea electrica este, de asemenea, utilizata ca metoda de promovare a pierderii in greutate. Dispozitivele de stimulare electrica pot provoca arderea caloriilor, ceea ce este benefic pentru organism in cel mai bun caz: majoritatea caloriilor sunt arse in timpul exercitiului. Alte beneficii:

  • Combate crampele musculare;
  • Previne atrofia musculara;
  • Imbunatatiti circulatia sanguina locala;
  • Antrenament muscular
  • Stimulati muschii gambei imediat dupa operatie pentru a preveni tromboza venoasa;
  • Mentineti intreaga gama de exercitii.
electrostimulare

Concluzii generale despre procedura

Putem concluziona ca aceasta electrostimulare are un efect pozitiv, in special pentru persoanele sedentare sau ca instrument suplimentar de formare. Muschii sunt tonifiati, circulatia sangelui este imbunatatita, iar corpul va avea un aspect mai placut in timpul tratamentului pe termen scurt si pe termen lung. Rezultatul depinde de calitatea echipamentului si de intensitatea curentului: la persoanele sedentare, un curent mai mic este suficient pentru a obtine rezultate (30% din contractia voluntara maxima), in timp ce la persoanele obisnuite cu efortul este necesar un curent mai mare (contractie voluntara) 60-80%).

Postați comentarii