Este ideal sa vii la un cabinet ginecologic in aceste cazuri!
Afla mai multe despre vizita la un cabinet ginecologic

Din pacate, multe femei din Romania nu vin la cabinet ginecologic la o programare cand se simt bine si nu cred ca au probleme de sanatate, desi examenele ginecologice regulate sunt foarte importante.
Principala problema este ca ei merg la clinica de ginecologie doar atunci cand sufera de dureri insuportabile, sangerari, scurgeri anormale si sunt deja capabili sa trateze o afectiune potential grava, care poate necesita interventie chirurgicala si uneori are un impact asupra vietii sexuale normale sau fertilitatii.
Romania se afla in fruntea clasamentului european pentru cancerul de col uterin, de san sau ovarian, conform ultimelor teste.
Cand va recomanda medicul sa mergeti la ginecolog?
Medicii recomanda femeilor sa mearga la un cabinet ginecologic la o ora fixa in mijlocul ciclului menstrual. Daca alegeti sa va consultati medicul inainte de menstruatie, este posibil ca celulele care ar putea interfera cu testul Papanicolau sa fi fost indepartate. De asemenea, medicii va recomanda sa nu introduceti nimic in vagin timp de cel putin doua zile inainte de a va consulta.
Cel mai important lucru de retinut este ca un consult ginecologic te poate ajuta sa eviti multe probleme de sanatate, sau sa te ajute sa depasesti problemele existente.
Un consult ginecologic la o clinica din se desfasoara dupa cum urmeaza…
O conversatie cu un specialist este prima etapa a unui consult ginecologic. La inceput, medicul iti va pune o serie de intrebari, inclusiv istoricul tau medical, bolile pe care le-ai avut, operatie, sarcina, nastere, avort spontan, viata ta sexuala, tot ce trebuie sa stii cat mai multe informatii de la din punct de vedere medical.
Este important sa oferiti medicului dumneavoastra toate informatiile complete, chiar daca unele intrebari pot fi incomode.
Sangerarea vaginala anormala este al treilea cel mai frecvent simptom si va va spune sa programati un consult ginecologic cat mai curand posibil.
Cel mai adesea apare intre menstruatii si este de obicei cauzata de un dezechilibru hormonal. Poate fi cauzata si de fibrom, sarcina, polipi, hiperplazie sau cancer de col uterin.
La femeile aflate in premenopauza care nu sunt insarcinate, cea mai frecventa cauza a sangerarii vaginale anormale sunt ciclurile anovulatorii.
La femeile aflate la menopauza, una dintre cele mai frecvente cauze de sangerare anormala este micsorarea endometrului. Sangerarile vaginale anormale pot aparea dupa sau chiar in timpul actului sexual si pot fi cauzate de posibile leziuni ale peretelui vaginal, infectii (gonoree, candidoza, chlamydia) sau tulburari ginecologice.
Ai grija de sanatatea ta! Rezerva-ti din timp consultatia ginecologica la clinica ginecologica Romgermed-Saint Lukas din Bucuresti!