Furnizorii de plăți digitale au ca focus principal securitatea

În momentul de față, unul dintre cele sigure sisteme pentru procesarea plăților sunt clasicul POS sau mPOS. Multitudinea metodelor de plată digitală nu trebuie să ducă la o prea mare relaxare din partea consumatorilor. Chiar dacă plata contactless este într-adevăr comodă și utilă, precauția este esențială înainte de a apropia cardul de dispozitive necunoscute. 

Contrar opiniilor care consideră lumea digitală vulnerabilă, băncile și companiile Fintech au securitatea în prim plan. Miza este mare pentru toate părțile implicate, așa că măsurile de siguranță sunt îmbunătățite constant. 

În cazul în care credeai că băncile sau companiile nu suferă repercusiuni din urma criminalității cibernetice, nu cunoști toate detaliile. Entitățile bancare ce activează în domeniul digital și companiile specializate în tehnologia financiară sunt supuse unor reglementări legale care impun încă de la început deținerea unor servicii de securitate. 

Un alt aspect este pierderea actualilor și a potențialilor clienți din cauza unei securități deficitare. 

Plățile cu cardul contactless

La fel ca și cardurile obișnuite, cardurile contactless au atașate chipuri EMV – Europay, Mastercard, Visa. Aceste chipuri sunt instalate și în POS-uri ca dispozitivele să poată reduce infracțiunile. Chipurile EMV ajută terminalele de plată să depisteze cardurile care ridică suspiciuni și să nu finalizeze tranzacția. 

Plata contactless este caracterizată prin simplitatea acțiunii de a apropia cardul de terminal, moment în care mPOS-ul primește un semnal criptat care poate fi folosit o singură dată pentru respectiva tranzacție. 

Plățile cu telefonul mobil 

În categoria plăților contactless intră și cele cu telefonul mobil, care beneficiază chiar de mai multe sisteme de securitate. O plată cu telefonul poate fi autorizată prin amprentă, recunoștere facială sau un cod prestabilit de utilizator. 

Soluția de plată MonePOS 

MonePOS by AROBS este un POS mobil, ideal pentru încasări digitale sigure. Dispozitivul mPOS nu stochează datele cardului cu care interacționează, iar tranzacțiile efectuate sunt criptate. Durata de procesare a plăților contactless este de 10 secunde, iar bonul este tot digital. MonePOS întrunește toate normele de securitate necesare și este constant îmbunătățit împotriva amenințărilor. 

Produsul este certificat Visa și Mastercard, iar procesarea plăților este făcută de una dintre cele mai mari bănci din România – Banca Transilvania. 

Postați comentarii