High tech la Jocurile Olimpice de la Tokyo

High tech atinge un nivel istoric la #Tokyo2020. La această ediție a Jocurilor Olimpice și Paralimpice împreună concurează 11.500 de sportivi pentru 339 de medalii în 33 de sporturi. Tokyo2020, cea mai avansată competiție sportivă din punct de vedere tehnologic oferă cea mai bună experiență atât pentru sportivi, cât și pentru fani. Datorită inovației, software development și AI, aceste Jocuri Olimpice folosesc tehnologie de ultima generație la scară largă.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost un loc de întâlnire pentru cei mai performanți sportivi contemporani. Dar fiesta zeilor și zeițelor sportive a fost, în același timp, platforma în care IoT întâlnește Automotive și Biomecanica.

Jocurile Olimpice de la Tokyo și tehnologia sportivă

Sportivii oferă performanțe record pe arene sportive. La această ediție a jocurilor olimpice, tehnologia de vârf permite cea mai bună analiză a datelor de până acum.

Urmărirea sportivilor 3D

Software-ul revoluționar folosește AI (inteligență artificială) și computer vision pentru a analiza mișcările sportivilor în 3D. Această tehnologie extrage date legate de forma, mișcarea sau biomecanica sportivilor folosind camere, aplicând un algoritm pentru estimarea poziției, care poate fi vizualizată cu ușurință și apoi difuzată instant. Prin urmare, telespectatorii au șansa de a analiza aproape în timp real competițiile de sprint, unde pot vedea performanța fiecărui atlet în comparație cu competitorii săi.

Tehnologie avansată în automotive – Autonomous driving pentru sportivi

La această ediție de Jocuri Olimpice sportivii sunt trasportați de vehicule de tip autonomous driving. Aceste vehicule, alimentate de machine learning transportă și echipamentele sportive. Aproximativ 3700 de produse de mobilitate au fost pregătite pentru transportul sportivilor iar 90% dintre acestea sunt vehicule electrice.

Soluțiile de e-mobilitate de la Jocurile Paralympice utilizează baterii reîncărcabile litiu-ion și fiecare este pregătită pentru a transporta până la 20 de persoane și patru scaune cu rotile. Vehiculele sunt autonomous level 4, ceea ce înseamnă că nu necesită interacțiune umană. Cu toate acestea, un operator la bord va asista nevoile tuturor sportivilor.

Rezoluție și viteză ultra-high oferite de tehnologia 5G

Chiar dacă aproape niciuna dintre competițiile de la Jocurile Olimpice și Paralimpice nu au spectatori la fața locului, telespectatorii au șansa de a urmări sporturi la rezoluție ultra-HD și ultra-speed, datorită tehnologiei 5G.

Această ediție a Jocurilor Olimpice este primul evenimnet sportiv de amploare care adoptă utilizarea tehnologiei 5G. De asemenea, este primul eveniment sportiv de dimensiuni mari în care această tehnologie a fost implementată pentru experiența spectatorilor. Oferă unghiuri noi, indeite, vizionarea competițiilor prin streaming near-real-time.

Medalii din electronice reciclate

Dat fiind faptul că tehnologia resurse finite, Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt primele care au creat un precedent în realizarea medaliilor din electronice reciclate. Înainte de Jocurile Olimpice, Japonia a desfășurat o campanie masivă de donații a electronicelor uzate. A fost nevoie de doi ani pentru a colecta suficientă electronică uzată (80 de tone) pentru a crea toate medaliile necesare câștigătorilor.

Jocurile Olimpice și Paralimpice ajută tehnologizarea sportului

Chiar dacă pandemia a adus incertitudini legate de calendarul Jocurilor Olimpice, evenimentul a fost revoluționar la multe niveluri, iar Jocurile Paralimpice încă nici nu au început. Chiar dacă nu a permis spectatorilor, cei ce au urmărit competițiile de acasă au avut o experiență de vizionare extraordinară.

Jocurile Olimpice și Paralimpice au împins întotdeauna sportivii și tehnologia sportivă la punctul lor culminant. Urmărirea 3D a sportivilor, autonomous driving și tehnologia 5G sunt doar câteva tehnologii ultra-moderne utilizate.

AROBS

La AROBS, contribuim la îmbunătățirea experiențele utilizatorilor din întreaga lume, indiferent dacă este vorba de soluții Automotive, IoT, Travel, Enterprise sau Fintech.

Postați comentarii