Importanța rulmenților pentru siguranța alimentelor

Avantajele rulmenților SKF în industria alimentară

Siguranța utilajelor folosite în producția de bunuri este întotdeauna importantă, însă atunci când vorbim de domeniul alimentar, aceasta trebuie să fie pe primul loc. Orice neregulă a utilajelor folosite ar putea avea consecințe negative pentru consumatori. 

Materialele folosite pentru fabricarea utilajelor destinate acestei industrii trebuie să fie atent alese, pentru a putea garanta siguranța sănătății oamenilor. Din multitudinea de componente ale aparaturilor alimentare, un rol important este jucat de rulmenti SKF creați special pentru această industrie.

În cele ce urmează, vom enunța aspectele prin care se diferențiază rulmenții folosiți în acest sector și care sunt avantajele acestora.

Cu ce sunt diferiți față de rulmenții obișnuiți?

Contaminarea alimentelor poate interveni în orice etapă a procesului de producție, motiv pentru care este atât de important ca utilajele folosite să fie de cea mai înaltă calitate. Rulmenții folosiți în această ramură a industriei sunt produși din oțel inoxidabil și lubrifiați pe toată durata lor de viață.

Acești rulmenți SKF radiali axiali cu bile pe un singur rând sunt concepuți întocmai pentru a rezista celor mai severe standarde de igienă și în condiții de funcționare dure specifice ale acestei arii de activitate, care implică umezeală și condiții extreme.

Avantajele rulmentilor pentru industria alimentară

Pentru producător, unul dintre cele mai atractive avantaje este faptul că poate economisi bani și resurse. Rezistența în timp a utilajelor care folosesc acest tip de rulmenți este semnificativ mai ridicată. Proprietățile non-corozive ale acestora îl scutește pe producător de necesitatea înlocuirii frecvente a aparaturilor cu transmisie prin lanturi, curele și nu numai. 

Siguranța acestor componente este una foarte ridicată, întrucât riscurile de scurgeri ale uleiurilor folosite este unul semnificativ mai redus. Totodată, în cazul unor eventuale scurgeri, sănătatea consumatorilor nu este pusă în pericol datorită proprietăților non-alergenice ale lubrifianților folosiți. 

Mai mult decât atât, cauciucul sintetic folosit pentru sigilarea rulmentului este special conceput pentru a evita contaminarea alimentelor și pentru a fi ușor de identificat în cazul degradării acestora. Conform ultimelor studii, datorită acestei tehnologii, producătorii unor lanțuri de magazine pot economisi anual sume imense de bani prin scăderea pierderilor de producție cauzate de deteriorarea aparaturilor. 

Cu siguranță toate avantajele prezentate mai sus sunt extrem de atractive atât pentru producătorii mai mici din industria alimentară, cât și pentru cei mari care dețin lanțuri de producție. Considerăm că siguranța este cea care trebuie să fie pusă la înaintare mereu, motiv pentru care se recomandă alegerea cu atenție a utilajelor folosite în procesele de producție.

Postați comentarii