Koselig – răspunsul norvegian la hygge. Trucuri de aranjare

O iarnă lungă, întunecată și mohorâtă este specifică Norvegiei. Dar, în ciuda vremii nefavorabile, ei sunt una dintre cele mai fericite națiuni din lume. Cum reușesc acest lucru? Printre altele, datorită capacității de a crea o atmosferă confortabilă, liniștitoare în case și de a aprecia lucrurile de care se bucură. Aceasta este ceea ce înseamnă pentru ei koselig. Descoperă mai jos sugestiile și ideile de design interior pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit.

Despre koselig – informații de bază

Cuvântul norvegian koselig înseamnă același lucru cu hygge danez și mys suedez. Deși nu are un echivalent românesc exact, este cel mai bine definit prin cuvintele frumos sau confortabil. Koselig este unul dintre cuvintele cel mai des folosite în Norvegia. Iar dacă ajungi acolo și te afli într-o situație în care nu știi ce să spui, termenul koselig va salva întâlnirea.

O viață fericită începe acasă – așa spun norvegienii. Datorită faptului că petrec mult timp în apartamentele și casele lor, au căutat și găsit multe modalități de a le face confortabile și plăcute.

Koselig se traduce prin design interior. Rețeta norvegiană de amenajare a unui spațiu nu este deloc complicată. Astfel, atunci când vei vizita un magazin mobila, ia în calcul în primul rând culorile strălucitoare și luminoase, dar și materialele naturale, printre care domnește invariabil, lemnul. 

O mobila living cu aspect auster, plin de noduri și defecte, adaugă caracter interiorului. Nu trebuie să uiți de accesoriile din blană, precum covoarele, care sunt și ele importante și tipice pentru stilul nordic de design interior.

Koselig – tot ceea ce este frumos

Cum poți aplica koselig în casa sau apartamentul tău? Aranjează totul astfel încât să promoveze activități comune. Scaunele confortabile și jocurile sau puzzle-urile interesante vor ține întreaga familie ocupată pentru numeroase seri lungi.

Pernele moi și covoarele vor încuraja fiecare membru al familiei să se relaxeze cu o ceașcă de băutură caldă în mână, fie că este ceai, o ciocolată caldă sau o cafea care oferă maxim de energie. În bucătărie, însă, poți crea un spațiu de gătit pentru mai mulți membri ai familiei, căci timpul petrecut împreună cu persoanele dragi este foarte important pentru bunăstarea psihică.

Nu uita, koselig înseamnă un design interior plăcut și călduros, în nuanțe luminoase și piese de mobilier din materiale naturale, care vor face să dispară tot frigul și întunericul din afara ferestrelor.

Postați comentarii