Motive pentru care copiii iubesc toboganele si care sunt beneficiile acestora

Daca vei merge in mai multe locuri de joaca si vei urmari cu atentie ce se intampla, vei observa ca toboganele, care sunt nelipsite aici, atrag cei mai multi copii si, totodata, si cele mai multe figuri zambitoare. Prin urmare, se poate spune ca toboganele sunt o garantie pentru distractia si entuziasmul celor mici si, fara niciun dubiu, nu ar trebui sa lipseasca din curtea din spatele casei tale, daca ai copii.

Hai sa vedem de ce toboganele pentru copii sunt atat de distractive!

Alunecarea pe un tobogan creeaza o senzatie placuta

Daca te gandesti sa montezi un tobogan in curtea ta, te vei convinge inca din prima zi ca a meritat. Copii sunt incantati de ceea ce simt cand aluneca pe un tobogan. Senzatia de cadere libera dar controlata creeaza un fior extrem de placut, intens si distractiv. Copiii se vor distra ore in sir pentru ca isi doresc aceasta emotie, iar toboganul este o oportunitate incredibila pentru a o obtine.

Experienta aceasta palpitanta este explicata de valul de adrenalina care se declanseaza in momenul miscarii de alunecare. Pentru ca distractia sa fie asigurata si sa nu aveti incidente, asigura-te ca toboganul nu are margini si muchii taioase, este sigur, corect montat si stabil.

Creste increderea in sine si dorinta de explorare

Desi activitatea de alunecare este incitanta si provoaca senzatii intense pentru copii, este nevoie de incredere si curaj ca sa urci si sa aluneci pe un tobogan. Cand cei mici reusesc acest lucru, insa, ei au parte de un stimulent puternic care consolideaza increderea in sine si in capacitatea de a face fata chiar si provocarii unui tobogan inalt si abrupt.

Imbunatateste echilibrul si coordonarea

Cand un copil se pregateste sa se dea pe un tobogan si face miscarea de propulsare pe suprafata de alunecare, el exerseaza abilitati importante pentru echilibru si coordonare. Intrucat copilul trebuie sa determine momentul in care ajunge la baza toboganului si sa puna picioarele jos ca sa nu cada, aceasta activitate ajuta si la imbunatatirea orientarii spatiale.

Incurajeaza si motiveaza copiii sa fie activi

Toboganele sunt incredibil de tentante pentru copii si ii motiveaza sa se dea de mai multe ori la rand, adica sa fie activi pe perioade indelungate. Pentru a urca, a alunca si a repeta miscarea este nevoie de efort fizic care ii determina sa isi folosesaca atat partea superioara a corpului, cat si pe cea inferioara. Este un exercitiu comparabil cu cel cardiovascular si care ajuta la tonifierea musculaturii.

Stimuleaza dezvoltarea abilitatilor sociale

Pentru ca sunt atat de atractive, toboganele sunt punctul central al unui loc de joaca si va avea intotdeauna o multime de copii in jur, fiecare dorind sa ajunga in varf si sa il foloseasca. Si, pentru ca nu se pot catara toti odata, cei mici vor invata sa respecte randul. Toate aceste aspecte cultiva abilitati sociale importante cum ar fi cooperarea, rabdarea, respectarea celor din jur si multe alte lucruri utile mai tarziu in viata.

Ofera-i copilului sansa de a se bucura de o experienta benefica si educativa si instaleaza un tobogan de calitate in curtea ta. Nu vei regreta aceasta decizie!

Postați comentarii