O zonă de dining integrată perfect în stilul living-ului: cum trebuie să amenajezi

Un living cu o zonă de dining este cea mai comună combinație de două funcții într-o cameră. Când amenajezi spațiul din care face parte zona de luat masa, merită însă să subliniezi fiecare funcție.

Zona de dining, împărțind spațiul cu camera de zi , câștigă importanță. Înconjurată de o amenajare sofisticată a sufrageriei, este un loc perfect pentru întâlniri de familie și pentru a lua masa împreună.

Camera de zi cu zona de dining – cum se combină?

Chiar dacă vrei ca livingul și zona de luat masa să formeze un singur spațiu, merită să te asiguri că ambele părți își păstrează caracterul separat, completându-se reciproc. Livingul cu fotolii și canapea și zona de dining, dispuse într-o singură cameră, ar trebui separate simbolic. O astfel de împărțire funcțională a interiorului poate constitui un element arhitectural, de exemplu o grindă de tavan, coloane de construcție sau un șemineu care se potrivește perfect ambelor spații. O astfel de împărțire convențională a spațiului poate fi subliniată și cu o pardoseală diferită – aceeași placă de podea, dar în două culori, sau două materiale diferite, dar care se potrivesc.
Totodată, covorul poate să fie cel care va separa zona de luat masa de living. Dimensiunea sa ar trebui să se potrivească cu dimensiunile mesei – ar trebui să fie suficient de mare încât chiar și atunci când îndepărtezi acele scaune de bucatarie și dining,  pentru a te ridica, să încapă toate pe covor. 

Atunci când amenajezi zona de living, merită să îți amintești să nu întorci canapeaua cu spatele spre zona de dining. Acest mobilier ar trebui să închidă spațiul într-un aranjament circular. Datorită acestui fapt, zonele se vor conecta în mod natural, păstrându-și individualitatea.

Camera de zi și zona de dining – cum să împarți spațiul?

Un cu totul alt caracter va fi dat zonei de dining, dacă le desparți parțial sau complet cu un despărțitor. Această soluție poate fi obținută prin intermediul panourilor glisante sau, mai decorativ, prin țesături suspendate. O astfel de idee va funcționa mai ales în casele cu un număr mic de camere, unde rezidenții caută instinctiv intimitatea și propriul spațiu.

Open space-ul a câștigat popularitate, fiind preferat și pentru apartamentele în care se dorește îmbinarea optimă a funcţionalităţii cu estetică distinsă. Fie că sunt alese variantele de compartimentare prin instalarea de riflaje şi paravane, sau alternativele de amenajare prin utilizarea insulei de bucătărie şi a  scaunelor de bar, se obține un decor modern, tineresc, vibrant şi primitor. În ambele situaţii delimitarea se poate realiza prin îmbinarea armonioasă a culorilor şi a texturilor, iar personalizarea spaţiului se poate realiza cu ajutorul decoraţiunilor interioare, a ţesăturilor textile şi a plantelor verzi. 

Postați comentarii