Oamenii de știință au descoperit: carnea roșie crește riscul de boli cardiovasculare

Un studiu condus de Cleveland Clinic din Statele Unite a aruncat o nouă lumină asupra modurilor în care o dietă bogată în carne roșie crește riscul de boli cardiovasculare .

Rezultatele studiului, care a durat mai bine de un deceniu sub conducerea dr. Stanley Hazen, au fost publicate în publicația de specialitate Nature Microbiology.
În studiile anterioare, Dr. Hazen a descoperit că trimetilamina N-oxid , care se formează ca urmare a absorbției bacteriilor intestinale de la unele dintre substanțele din carnea roșie , crește riscul de boli cardiovasculare.

Rezultatele noului său studiu aruncă mai multă lumină asupra procesului în două etape în care microbii intestinali transformă carnitina în N-oxid de trimetilamină după ce s-a mâncat preparate bogate din carne roșie. N-oxidul de trimetilamină a fost asociat cu dezvoltarea aterosclerozei și trombozei .

„Descoperirea ne ajută să ne direcționăm către noi ținte terapeutice pentru a preveni sau a reduce riscul alimentar de boli cardiovasculare”, a adăugat expertul.

Citeste mai multe despre sanatate pe DoctorC.ro

Postați comentarii