Sfaturi de intretinere pentru o masina alimentata cu GPL

La fel ca oricare alt vehicul, o masina alimentata cu gpl are nevoie de o intretinere si verificare periodica. Astfel, ne putem asigura ca aceasta va functiona la nivel optim si in siguranta pentru o perioada cat mai indelungata. Vizita regulata la un service de instalatii gpl ne poate ajuta pe termen lung pentru a evita dezvoltarea unor defectiuni mai grave.

Schimbarea uleiului

In cazul masinilor cu motoare mai vechi sau cu kilometraje mari nu este recomandata schimbarea marcii sau a tipului de ulei. O schimbare de acest fel poate contribui la accelerarea uzurii motorului. Daca nu este posibil sa determini tipul de lubrifiant folosit, consulta manualul producatorului pentru evitarea unor eventuale greseli. Indicat este sa alegi tipul de ulei in functie de indicatiile producatorului.

Schimbarea filtrelor gpl pentru stare lichida sau gazoasa

Masinile necesita filtre pentru stare gazoasa sau lichida, in functie de data fabricatiei. Durata de viata a unui filtru depinde de deplasarea motorului. Cu cat deplasarea este mai mare, cu atat consumul de gpl este mai ridicat, iar filtrele se vor uza mai repede. 

Masina alimentata cu gpl de service gpl Bizigaz

Verificarea etansarii instalatiei gpl

Verificarea etansarii unei instalatii gpl trebuie realizata macar o data pe an. Un sistem gpl isi poate pierde nivelul de etansare in urma unor interventii precum schimbarea filtrului de gaz, reparatii ale caroseriei sau alte interventii mecanice realizate de un personal care nu e instruit si pentru o masina cu alimentata cu gpl. Asigura-te ca acest test de etansare este efectuat cu atentie si ca apelezi la un service gpl cu experienta.

Procedurile mentionate anterior sunt esentiale pentru mentinerea unui sistem gpl functional si sigur pentru cat mai mult timp. Merita sa respecti frecventa cu care trebuie efectuate, deoarece fiecare reparatie necesara care apare neasteptat va genera costuri suplimentare destul de mari. De obicei, problemele neasteptate apar din cauza neglijentei din partea soferului si nu din cauza autovehiculului in sine.

BiziGaz este un service gpl care executa servicii de instalatii gpl, revizii ale sistemelor gpl, dar si reparatii care tin de acestea. Cu o experienta in domeniu de peste 7 ani, echipa BiziGaz se dezvolta si modernizeaza continuu si este aproape de clientii sai cu cele mai constructive si benefice sfaturi.

Postați comentarii