Sfaturi generale de mentenanta auto care prelungesc viata masinii tale

Fie ca tocmai ai achizitionat o masina sau conduci una de ceva timp, respectarea anumitor indrumari de mentenanta auto poate ajuta functionarea sa la capacitate maxima. Ideea care sta la baza tuturor regulilor de mentenanta este vizita regulata la un service auto in care sa ai incredere deplina.

Inspecteaza-ti masina in mod regulat

Daca nu obisnuiesti sa conduci masina zilnic, este indicat ca macar o data pe saptamana sa-i oferi minimul de atentie: inspecteaza anvelopele pentru orice tip de uzura, fii atent la micile semne de rugina sau orice alta schimbare pe care o observi. Bineinteles, e bine sa faci o mica plimbare cu masina pentru a verifica orice alt simptom care poate semnaliza o defectare.

Verifica filtrul de aer

Multe probleme auto pornesc de la un filtru de aer infundat sau care nu este atasat corespunzator. Filtrul de aer are rolul de a proteja motorul de murdarii si resturi precum praf, polen sau alti contaminanti. In cazul unui filtru foarte murdar, fluxul de aer in motor este redus. Astfel sunt afectate puterea, performanta si economia de combustibil.

Verifica bateria

Pentru ca masina ta sa functioneze, bateria auto este una din cele mai importante componente. Temperaturile extreme au un impact negativ asupra bateriei, iar o testare regulata a acesteia te asigura ca nu vei ramane cu masina in drum,

Schimba bujiile la timp

Bujiile afecteaza performanta mtorului masinii. Daca nu functioneaza corect, motorul isi pierde din putere si nu mai poate functiona la capacitatea sa maxima. Apeleaza intotdeauna la un specialist auto si inlocuieste-le daca este cazul.

Mentenanta auto la service auto K9

Nu-ti neglija anvelopele

Verifica periodic presiunea din anvelope. O presiune necorespunzatoare (fie prea mare sau prea mica) are un impact direct asupra consumului de carburant. De asemenea, sunt afectate confortul si felul in care manipulezi masina in timpul sofatului. Echilibrarea anvelopelor este extrem de importanta pentru ca mentine performanta si siguranta masinii. Service auto K9 dispune de servicii de geometrie auto si service roti pentru o verificare amanuntita si mentenanta corespunzatoare.

Verificarea curelelor de transmisie

Curelele de transmisie, sau cureaua serpentina (cum folosesc masinile din noile generatii) sunt predispuse la uzura. Este importanta verificarea periodica pentru orice semne de deteriorare.

Verifica nivelurile de ulei

Verificarea uleiului de motor ar trebui sa faca parte din rutina de baza de intretinere auto. Nu numai nivelul uleiului trebuie verificat, ci si culoarea si gradul de vascazitate a acestuia. Daca observi o culoare inchisa, acesta trebuie schimbat imediat. 

In general, recomandam ca reviziile periodice auto sa nu fie neglijate de niciun sofer, in primul rand pentru siguranta lui, dar si a pasagerilor sai si a celorlalti participanti la trafic. Verificarea si inlocuirea consumabilelor este necesara si extrem de imporanta in orice mentenanta auto.

Postați comentarii