Tot ce trebuie sa stii despre o saltea antiescare

Cei care sunt nevoiti sa petreaca mult timp in pat au nevoie de o saltea antiescare pentru a dispune de confort. O perioada indelungata petrecuta in pat din cauza unei probleme de sanatate duce la alte posibile afectiuni la nivelul oaselor si pielii. Asadar, un pat confortabil devine o reala necesitate si nu un lux.

Ce sunt escarele?

Escarele reprezinta o afectiune destul de serioasa, ce poate deveni fatala odata netratata. Sunt leziuni formate pe piele atunci cand o persoana imobilizata la pat sau in scaun cu rotile nu dispune de confort si de un tratament de calitate.

Avand in vedere presiunea care se formeaza pe anumite zone ale corpului, vor aparea durerile si disconfortul, urmand ca aceste escare sa se formeze.

Escarele poarta si denumirea de ulcer de decubit. Odata ce se creaza presiune asupra unei parti din corp, circulatia sangelui se diminueaza, fapt ce are ca rezultat moartea tesuturilor.

Este posibila preventia acestei afectiuni prin cateva metode:

  • persoanele imobilizate in pat trebuie sa isi schimbe pozitia la cel putin 2h;
  • grija la ridicarea din pat: pacientul nu este tras;
  • utilizarea unei saltele antiescare;
  • adoptarea unei alimentatii sanatoase si hidratarea corecta;
  • adoptarea unor pozitii confortabile, cu ajutorul pernelor.

Ce rol are o saltea antiescare: functioneaza cu adevarat?

Conform site-ului www.magazinulortopedic.ro, au fost efectuate studii care demonstreaza efectele benefice ale saltelei antiescare asupra persoanelor imobilizate. Site-ul comercializeaza doua tipuri de saltele recomandate de specialisti, precum si perne cu acelasi rol.

Folosind salteaua, pozitia corpului nu mai necesita modificari la cel mult 2h, ci poate avea loc intre 2-4h. Multumita constructiei si functiilor saltelei, aceasta preia si modifica presiunea actionata asupra zonei de decubit.

Saltea antiescare | Scaun cu rotile | MagazinulOrtopedic.ro

saltea antiescare

Principalele 2 tipuri de saltele antiescare

Unul dintre tipurile de saltele comercializate de Magazinul Ortopedic este Super Care, cu celule tip fagure si o pompa de presiune inclusa in pachet. Salteaua este destinata pacientilor nevoiti sa petreaca in pat 15h sau mai mult. Dispune de 130 de celule de tip fagure, care se umfla si se dezumfla succesiv, la fiecare 6 minute.

Cel de-al doilea model este Protector I, care este formata din 130 de celule tip fagure ce se umfla si dezumfla la fiecare 10-12 minute. Poate sustine pana la 110kg, este foarte silentioasa si isi regleaza presiunea in functie de greutatea pacientului.

Postați comentarii