Vrei ca masina sa straluceasca? Iata cum o poti face, ca un profesionist

Spalarea, curatenia si intretinerea masinii sunt o dovada clara a faptului ca autoturismul este foarte important pentru tine, mai ales ca se dovedeste un ajutor de nadejde in orice circumstanta.

Atunci cand nu poti sa mergi la o spalatorie auto sau la un centru de detailing, dar vrei ca masina ta sa straluceasca, de mare ajutor este ceara auto, care o va ajuta sa straluceasca, doar daca dispui de toate instrumentele necesare.

Iata cum poti face ca masina ta sa para ca noua, chiar si fara sa investesti o avere!

Cumpara produse de calitate, adecvate necesitatilor

Doar cu produsele potrivite munca ta nu va fi in zadar! Astfel, inainte de a te apuca de treaba este important sa ai tot ce iti trebuie: de la spuma de prespalare, pana lasampon lubrifiant de calitate, prosoape speciale si, evident, apa din belsug.

Inainte de spalare, umezeste bine masina, cu apa si spuma

Pentru a elimina murdaria dificila, este foarte important sa umezesti temeinic masina, cu apa din abundenta si spuma de prespalare. Spuma de prespalare este potrivita pentru a indeparta reziduurile si impuritatile, dar poate fi de ajutor si in pastrarea stralucirii caroseriei.

Pentru ca spuma sa actioneze este nevoie de apa din abundenta, pentru a dizolva rapid murdaria si a facilita spalarea autovehiculului.

Opteaza pentru un sampon lubrifiant

Pentru ca spalarea autovehiculului sa fie eficienta, este necesara aplicarea unui sampon lubrifiant, care actioneaza in profunzime si reda stralucirea caroseriei. Desi ar putea parea ca samponul este nemilos cu murdaria, sa stii ca este extrem de bland cu caroseria, deci nu ai motive de ingrijorare.

Prin urmare, dupa prespalarea masinii cu spuma, se va trece la “masarea” masinii cu o manusa din lana sau microfibra, de sus in jos, pentru a indeparta murdaria. Dupa ce masina este samponata temeinic, se va clati cu apa din belsug, astfel incat sa nu ramana impuritati.

Uscarea cu prosoape speciale

Prosoapele speciale, de calitate, sunt de nelipsit! Utilizandu-le, masina se va usca mai repede, iar astfel se elimina riscul de aparitie a zgarieturilor.

Acestea sunt realizate, in special, din microfibre, astfel incat sa nu zgarie caroseria si nici sa nu lase urme. De asemenea, sunt potrivite si pentru indepartarea polish-ului sau a cerii, cum este fusso coat, datorita faptului ca sunt moi si superabsorbante.

In concluzie, pentru a-ti curata si rasfata masina ca la o spalatorie profesionala, asigura-te ca ai produsele necesare.

Postați comentarii