Aparare cibernetica | Apeleaza la serviciuld de consultanta LEGEA NIS

Afla mai multe despre lege si consultanta legea nis

Dupa cum stim cu totii, in urmatorii ani vom asista la o crestere mai rapida a implementarii proceselor digitale in institutiile publice, precum si in intreprinderile private. Desi digitizarea castiga popularitate in ceea ce priveste avantajele sale – economisirea de timp si bani, reducerea riscului de erori si frauda etc.

consultanta legea nis

De asemenea, implica multe riscuri care, daca nu sunt gestionate corespunzator, ar putea expune companiile la atacuri cibernetice grave.

Scopul Directivei NIS este de a asigura un grad ridicat de securitate informatica pentru retelele si sistemele informatice din Uniunea Europeana. Pentru a evita situatia descrisa anterior, companiile trebuie sa aleaga un serviciu de consultanta LEGEA NIS.

Ce este nou consultanta legea NIS?

  • Dezvoltati masuri si cerinte de securitate eficiente;
  • Notificarea evenimentului;
  • Stabilirea cadrelor institutionale nationale si cadrelor nationale de cooperare pentru a asigura securitatea retelelor si a sistemelor informationale;
  • Initierea procesului de identificare si inregistrare a operatorilor de servicii esentiale in registrul operatorilor de servicii esentiale;
  • Examinati retelele si sistemele OSE si FSD, stabiliti echipe CSIRT/CERT publice, private sau sectoriale si reguli de formare la fata locului.

Care sunt penalitatile?

Neaplicarea acestor reguli in cadrul unei firme inregistrate in OSE/FSD poate atrage amenzi cuprinse intre 3.000 lei si 5% din cifra de afaceri. Ai si alte detalii aici: https://www.training-professionals.ro/consultanta-directiva-nis/

Ce ar trebui sa faca compania ta? De cand?

Prevederile de baza ale legii prevad ca anumiti operatori de servicii au anumite obligatii de a asigura securitatea retelelor si a sistemelor informationale in domenii precum guvernanta securitatii, protectia retelelor si a sistemelor informatice, apararea retelelor si rezilienta serviciilor.

Pentru a fi inregistrate in Registrul Operatorilor de Servicii Esentiale, companiile romanesti sunt obligate sa efectueze o autoevaluare si sa notifice CERT-RO pana la data de 17 decembrie 2020. Dupa aceasta data, inregistrarea se va face numai pe baza de audit. Efectuat de un auditor de securitate NIS certificat CERT-RO. Pentru a respecta legea, operatorii si furnizorii au la dispozitie sase luni pentru a se conforma dupa regulile tehnice publicate la 26 noiembrie 2020.

Postați comentarii